De ontwikkeling van Frank Lamm:
van passie tot beroep

Frank Lamm is 11 jaar oud als hij zijn muzikale carrière aan de muziekschool te Waalwijk begint. Zijn passie: de gitaar. Na de middelbare school kan hij zich eindelijk fulltime op muziek gaan richten. Hij vervolgt zijn studie aan het Brabants Conservatorium en wordt daarin begeleid door Hein Sanderink. In 1996 mag Frank zijn diploma Docerend Musicus met lof in ontvangst nemen.

Frank volgt diverse masterclasses, zowel in binnen- als in buitenland, bij o.a. Raphaëlla Smits (België), David Russell (Schotland), Roberto Aussel (Argentinië) en Laura Young (Canada).

Als hij in 1998 het Diploma Uitvoerend Musicus behaalt, sluit Frank zijn studie aan het Brabants Conservatorium af. Tijdens zijn studie besluit Frank om samen met Peter Thissen in 1995 samen verder te gaan en hun uitvoerende ambities als duo vorm te geven.

Duolisme gitaarduo is geboren. Vanaf 1995 tot 2010 heeft Duolisme concerten gegeven binnen Nederland, maar ook in landen als Engeland, België, Duitsland, Turkije, Zwitserland, de Nederlandse Antillen, Maleisië, en Schotland. Oktober 2008 gaf het duo een masterclass ‘gitaarduo’ aan het conservatorium van Glasgow, Schotland. Augustus 2009 maakte het duo haar debuut tijdens de 18e editie van het Iserlohn Guitar Symposium in Duitsland.

Duolisme gitaarduo heeft 4 cd’s gemaakt, elk in een andere stijl, genaamd: La Guitarra Poética (2000), Ornamenten (2004), Retratos (2004) Dreams, Rest and Motion (2008), een album met Latijns – Amerikaanse muziek en een compositie die speciaal voor Duolisme geschreven is door de Engelse gitarist / componist Gary Ryan.

Na meer dan 15 jaar te hebben samengespeeld met Peter Thissen in gitaarduo duolisme is er een gedwongen eind gekomen aan deze periode. Peter overkwam het ergste wat een gitarist kan overkomen, je vingers niet meer goed kunnen gebruiken. Peter heeft zijn loopbaan als concertgitarist dan ook vaarwel mogen zeggen. Frank is momenteel als solist werkzaam en heeft zijn eerste solo cd Garoeda (2011) gemaakt die het verhaal van het duo naar solist symboliseert.

Naast Uitvoerend Musicus is Frank docent gitaar aan het centrum voor de Kunsten de Aleph in Drunen.

 

Geef een reactie